Δέσμευση πρωθυπουργού για συντάξεις χηρείας και 120 δόσεις


efsyn.gr

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των συνταξιούχων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα (Σάββατο) στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η συζήτηση ήταν εποικοδομητική η συζήτηση και τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι δίκαια, με τους τελευταίους να αναγνωρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει ο «κατήφορος» των συντάξεων. 
Κατά τη συνάντηση που κράτησε περίπου 2,5 ώρες, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως θα καταργηθούν οι ηλικιακές προϋποθέσεις στις συντάξεις χηρείας (θα επανέλθουν στο 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα αντί του 50% που ισχύει σήμερα), ενώ θα ικανοποιηθεί το αίτημα για τη διευθέτηση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, σε 120 δόσεις.
Όπως τόνισε η υπουργός κ. Αχτσιόγλου, θα διευθετηθεί άμεσα το θέμα της ρύθμισης των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, με το σύνολο των οφειλών που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του 2018 και η μικρότερη δόση θα είναι 50 ευρώ. Ειδικότερα ζητήματα θα διευθετηθούν το επόμενο διάστημα, με την υπουργό να σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι είναι εφικτό να ικανοποιηθούν.
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, εκπροσωπώντας το συντονιστικό των συνταξιούχων, είπε ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Κάλεσε δε, τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στα δικαστήρια και να πιστέψουν ότι με πολιτική απόφαση έκοψαν τις συντάξεις και με πολιτική απόφαση θα δοθούν.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουμπούρης, ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε για την επίλυση του ζητήματος των συντάξεων χηρείας με κατάθεση τροπολογίας. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός τους είπε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα, γιατί τα χρήματα είναι πολλά.
Για τις 120 δόσεις, ο κ. Κουμπούρης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι για όσους οφείλουν σε ασφαλιστικά ταμεία θα γίνει ρύθμιση με «κούρεμα» των οφειλών και καταβολή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις, με μικρότερη δόση τα 50 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το δώρο του Πάσχα και τα επιδόματα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ ανέφερε ότι από την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα εξετασθεί το θέμα της απόδοσής τους σε μόνιμη βάση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ