Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ο δε Βαγγέλης να φοβήται τον Άδωνη!


Οικονομικοί Εισαγγελείς διαβίβασαν, λέει, παραγγελία σε βάρος πολιτικών προσώπων, που διετέλεσαν ταμίες στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε βάρος δεκάδων στελεχών τραπεζώνπου ενέκριναν δανειοδοτήσεις για την περίοδο από το 2005 ως και το 2011.
Τα δάνεια αυτά φαίνεται να ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και χορηγήθηκαν στα κόμματα με εγγύηση τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τις οικονομικές ενισχύσεις που ΘΑ έπαιρναν στις επόμενες εκλογές.
Και όλα αυτά έμειναν απλήρωτα τόσα χρόνια και την πλήρωνες / και θα την πληρώνεις εσύ φουκαρά αναγνώστη. Και να έχεις από πάνω ν’ ακούς και τον Άδωνη να ζητά διαγραφή χρεών.
*** «Φίμωτρο» στο διαδίκτυο ετοιμάζεται να βάλει η Ευρώπη με την Οδηγία Copyright που ψηφίστηκε προσφάτως. Αλλά εμείς οι Έλληνες δεν φοβόμαστε γατάκια Ευρωπαίοι. Όταν εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν βάζαμε «φίμωτρο» σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια εσείς ήσασταν στα δέντρα και τρώγατε βελανίδια.
*** Και μιας και μίλησα για φίμωτρο, πόσα κανάλια άραγε έπαιξαν την είδηση ότι το δεξί χέρι του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος  πήρε δάνειο 800.000 ευρώ κι από το 2007 δεν έχει δώσει ούτε σεντ πίσω; Απάντηση: Όσα έπαιξαν την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων επ’ αμοιβή. Δηλαδή κανένα.
*** Το πιάσατε το υπονοούμενο του Βαγγέλα Μεϊμαράκη; «Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο, σε προεκλογική περίοδο;», είπε. Θυμάστε κάτι παλιές εκπομπές του Ανδρέα Μικρούτσικου που πήγαιναν οικογένειες και ζευγάρια και γινόταν σύστριγγλο; Ε, αυτό θα γίνει και στην Πειραιώς μετά τις εκλογές. Οι μισοί περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη και οι άλλοι μισοί περιμένουν το μέλι να βάλουν το δάχτυλο. Και να ξέρες τι σε περιμένει ρε αυτοδημιούργητε…
Ο δε Βαγγέλης να φοβήται τον Άδωνη.
*** Μία μόνο υπόθεση εργασίας σχετικά με τα όσα έγιναν στην Κόρινθο. Αντιστρέψτε τους όρους, σκεφτείτε έναν Έλληνα φτωχό, χρήστη, οικογενειάρχη να μπαίνει στον κήπο ενός Ρομά για να κλέψει δυο κότες.Σκεφτείτε τον Ρομά να πυροβολεί και να σκοτώνει τον Έλληνα. Σκεφτείτε μετά το δικαστήριο (ο ανακριτής εν προκειμένω) ν’ αφήνει ελεύθερο τον Ρομά που σκότωσε τον Έλληνα. Δεν μπορείτε ε; Ναι, λογικό. Μάλλον ούτε η δικαιοσύνη που δεν κάνει διακρίσεις φύλου, θρησκείας, φυλής δεν θα μπορούσε να διανοηθεί κάτι τέτοιο.
*** Ο Νίκος Νικολόπουλος έδειξε σε όλους μας πώς πρέπει να γιορτάζεται η ημέρα της επετείου έναρξης της ελληνικής επανάστασης. Θέλοντας να συνδυάσει τις Απόκριες με την 25η Μαρτίου, ο ίδιος και η σύζυγός του φόρεσαν… παραδοσιακές στολές και ανέβασαν το «έπος» στο Twitter.
Με διαφορά ό,τι καλύτερο είδε το ελληνικό ίντερνετ την εβδομάδα που μας πέρασε.
*** Επίτιμος δημότης Γαλαξιδίου αξίζει να ανακηρυχθεί o τουρίστας που έριξε το αμάξι του στη θάλασσα, το παράτησε εκεί και πήγε για ούζα. Κι αυτό γιατί ήταν 25η Μαρτίου και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει προτεραιότητα. Πιο Έλληνας απ΄ όλους μας!
*** Ένας Ολλανδός ταξίδευε από την Ολλανδία στην Ινδία με το ποδήλατο του προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά με καρκίνο. Πού να φανταζόταν ο άνθρωπος ότι το ταξίδι του θα τέλειωνε στη μαγευτική Θεσσαλονίκη, όπου του έκλεψαν το ποδήλατο. Και πάλι καλά, γιατί είχα αρχίσει να νιώθω μια αισιοδοξία και μια εθνική ανάταση μετά την 25η Μαρτίου και ήθελα κάτι να μου θυμίσει σε τι χώρα ζούμε.
*** Άνθρακες… αποδείχθηκε ο «θησαυρός» για αρχαιοκάπηλους στις Σέρρες που έσκαψαν υπόγεια σήραγγα, μήκους 30 μέτρων κάτω από μοναστήρι. Έψαχναν για αρχαία και… λίρες κάτω τα θεμέλια της συγκεκριμένης Ιεράς Μονής. Μιλάμε πως είχαν σκάψει τόσο μεγάλο τούνελ, που εάν έδειχναν το «έργο» τους σε κατασκευαστές, θα έβρισκαν… δουλειά ακόμα και σε έργα του ΜΕΤΡΟ. Τελικά, πιάστηκαν από τις αρχές.
*** Είδα τον Μητσοτάκη στο γήπεδο της Λήμνου και γέλασα πολύ. Όχι ότι δεν μου προκαλεί γέλιο ο αυτοδημιούργητος κάθε φορά που τον αντικρίζω, αλλά νομίζω η εμφάνιση του δίπλα στη μασκότ του Ηφαίστου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ήταν σαν να βρήκε ο σκύλος τη γενιά του.
Τώρα που το σκέφτομαι ευτυχώς που ο Ηφαιστος έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Ποιος ξέρει τι μπορεί να συνέβαινε διαφορετικά…
*** Γέλασα πολύ με την αντίδραση του Νίκολας Κέιτζ. Τύφλα στο μεθύσι πήγε να βγάλει άδειες γάμου με τη σύντροφό του στο δικαστήριο αλλά το μετάνιωσε. Σου λέει τρεις γάμους έκανα και προκοπή δεν είδα, τι τον θέλω τον τέταρτο;
Άρχισε να φωνάζει και να καβγαδίζει με τη σύντροφό του ενώ έλεγε στο προσωπικό του δικαστηρίου ότι τον πίεσε εκείνη να πάνε για τις άδειες γάμου. Βρε τον κακόμοιρο τον άνθρωπο! Γαμοφοβία έπαθε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ