Ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε εγκρίνει επιχορήγηση 12.000 ευρώ για τον σαϊτοπόλεμο


  • Τι προκύπτει από σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια
  • Χρηματοδότηση με τη «βούλα» του Παναγιώτη Νίκα στο «ματωμένο» έθιμο
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του «γαλάζιου» δημάρχου Καλαμάτας και επίδοξου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη, δεν έδειξε τη διάθεση να καταργήσει το «ματωμένο» έθιμο, καθώς τόνισε: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».
Όμως, μετά τη δημόσια κατακραυγή για όσα δήλωσε, ο κ. Νίκας αναγκάστηκε να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο περί… παρεξήγησης.
Βέβαια, η πρώτη του δήλωση στην οποία ήταν έκδηλος ο «φόβος» των «αντιδράσεων» – που θα σήμαιναν και πολιτικό κόστος στην πορεία του για την περιφέρεια – παραμένει καταγεγραμμένη στη μνήμη της κοινής γνώμης.
Ωστόσο, ο δήμος Καλαμάτας, όχι μόνο έδωσε «πράσινο φως» με απόφαση του ΔΣ του στο έθιμο αυτό, αλλά όπως αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφαπου αλιεύσαμε από τη Διαύγεια, το χρηματοδότησε κιόλας.
«Εγκρίνουμε και διαθέτουμε πίστωση ύψους Δώδεκα Χιλιάδες Ευρώ (12.000,00) Ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων με ΚΑΕ 00.6736.001 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 για την ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΙΤΟΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ
Ο ΔΙΑΤΑΚΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που θα δείτε παρακάτω.
Ίσως, λοιπόν, το έγγραφο αυτό να εξηγεί και την πρώτη αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας…
Το σχετικό έγγραφο από τη Διαύγεια:
Α.Κ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ