Ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση για την επίταξη

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

efsyn.gr


Πίσω ολοταχώς από το Μαξίμου μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των νησιωτών. Οι εικόνες ντροπής με την αλόγιστη μανία των αστυνομικών έχει τραυματίσει την εικόνα της κυβέρνησης που ψάχνει απεγνωσμένα να αλλάξει το εις βάρος της κλίμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά επισκέψεις στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου με πρώτο σταθμό τη Σάμο (το Σάββατο), δηλαδή στο νησί όπου δεν συνέβη σχεδόν τίποτα σε σύγκριση με την άγρια καταστολή σε Λέσβο και Χίο.
Έπειτα από τη χθεσινή έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και λίγες μόνο ώρες μετά τα αστυνομικά έκτροπα, υπάρχει έντονη κινητικότητα. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, μετά τη συνάντηση φέρεται να δήλωσε πως «δεν υφίσταται πλέον ζήτημα επίταξης οικοπέδου αφού η διαδικασία θα ακυρωθεί με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού». Για «πάγωμα της επίταξης» φέρεται να μιλάει και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος ισχυριζόμενος πως αυτό είναι το μήνυμα που άκουσε δια στόματος του πρωθυπουργού.
Μπορεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη να μην επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα των τοπικών αρχόντων, οι πράξεις δείχνουν όμως πως κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά και παρά το γεγονός πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως η πρώτη φάση των εργασιών ολοκληρώθηκε, καμιά απολύτως εργασία δεν πραγματοποιήθηκε στην θέση Καβακλή, στον Μανταμάδο Λέσβου, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Χίο. «Αυτό που εγώ εξάγω ως συμπέρασμα από τη σύσκεψη είναι ότι το θέμα της δημιουργίας νέας δομής στο «17» «παγώνει» κάτι όμως που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί η ΒΙ.ΑΛ. και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε», εξήγησε (politischios.gr) ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης για να προσθέσει ότι: «Θα θέσει τις εξελίξεις σε επίπεδο επικεφαλής των παρατάξεων και αν χρειαστεί θα συνεδριάσει επί του θέματος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου».
Και στα δύο νησιά υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης με το «μπαλάκι» να μεταφέρεται και πάλι στην πλευρά της κυβέρνησης που καλείται να δώσει λύσεις σε ένα κρίσιμό ζήτημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ