Πραιτοριανοϊός

EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ


Δημήτρης Νανούρης


Υποτίθεται πως η Μόρια αποτελεί σημείο υποδοχής των κατατρεγμένων. Θαλασσομαχούν πάνω σε σκυλοπνίχτες στις εσχατιές του Αιγαίου και, αν διασωθούν, βρίσκουν πρόχειρο κατάλυμα σε αντίσκηνο για να καταγραφούν και να υποβάλουν αίτηση ασύλου, η οποία εξετάζεται βάσει της κείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και εγκρίνεται ή απορρίπτεται εν ευθέτω χρόνω. Οι τρόφιμοι της Μόριας, και κάθε Μόριας, τελούν υπό αναχώρηση ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό η χωρητικότητά της υπολογίζεται περί τα 2.000 άτομα πατείς με - πατώ σε.
Βιτριολική η συνομολόγηση μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, μετέτρεψε τις Μόριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, προορισμένα να φιλοξενούν επ’ άπειρον σε άθλιες συνθήκες δεκάδες χιλιάδες ψυχές. Αδιάφορον αν συνιστούν ύβριν και όνειδος για τις αξίες και τον πολιτισμό της γηραιάς ηπείρου. Απέχουν άλλωστε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες και τις λοιπές μητροπόλεις του πολύφερνου Βορρά. Οι κραυγές των κολασμένων δύσκολα φτάνουν ώς εκεί. Εκούσα - άκουσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε με συνέπεια την πολιτική των ξένων αρμοστών, σηκώνοντας υπάκουα δυσανάλογα βάρη για τη χώρα.
Ράπιζε ως αντιπολίτευση η Νου Δου την επάρατη Κουμουνδούρου ότι τάχα καλεί η ίδια τους επήλυδες «να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα». Αναγνώριζε ελάχιστους πρόσφυγες, κυνηγημένους από βόμβες και οβίδες. Χαρακτήριζε τη συντριπτική πλειονότητα οικονομικούς μετανάστες, που μαγαρίζουν την πατρίδα και τη θρησκεία. Παρέβλεπε πως η φτώχεια και η πείνα είναι η ειδεχθέστερη μορφή πολέμου· φονική τορπίλη στα σπλάχνα του άμαχου πληθυσμού. Επένδυε στα ταπεινά ένστικτα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, τάζοντας πως μόλις αναρριχηθεί στους θώκους της εξουσίας θα στείλει στον αγύριστο τους «λαθραίους».
Ιππεύοντας το καλάμι απ’ τον Ιούλιο, δηλώνει «προβλέψιμη» υποταγή στην Ε.Ε., ακολουθώντας πιστά την πολιτική της. Εφάρμοσε με εξασφαλισμένη αποτυχία τα πιο αλλοπρόσαλλα μέτρα στο προσφυγικό, ώσπου φαντάστηκε ότι η κατασκευή περίκλειστων υπερδομών κράτησης στα νησιά αποτελεί την ιδανική και μόνη λύση. Βρήκε, όμως, απέναντί της πρώτους και καλύτερους τους δικούς της. Οποιος σπέρνει θύελλες θερίζει τυφώνες. Οι αγνοί πατριώτες, που δικαίως ανησυχούσαν άλλοτε για τον τόπο τους, μετεβλήθησαν αίφνης σε λαϊκιστές πολιτικάντηδες και μουτζούρα στο όψιμο νεοδημοκρατικό αφήγημα ο κάθε Μουτζούρης.
Σαστίσματα των καιρών. Ομοβροντίες προς την ανάξια κυβέρνηση εξαπολύει με σφοδρότητα η αξιωματική αντιπολίτευση, ήτις ονομάτιζε ακροδεξιούς και φασίστες όσους ιθαγενείς διαμαρτύρονταν μέχρι τον Ιούλιο στα νησιά. Κουβέντα πια για ρατσισμό και ακρότητες. Οι φωνασκούντες είναι τώρα νουνεχείς πολίτες που δικαίως αγανακτούν. Αφού είδε κι απόειδε το Μαξίμου κι άκρη δεν έβγαλε, έστειλε πραιτοριανούς της ΕΛ.ΑΣ. να βγάλουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Παλιά τους τέχνη κόσκινο εκείνοι, έκαναν γης μαδιάμ Χίο και Μυτιλήνη ανατριχιάζοντας σύμπασα τη χώρα με τις φρικαλεότητές τους. Αδιασταύρωτες πηγές επιμένουν πως ο Κυριάκος θα αναθέσει στον Χρυσοχοΐδη την αντιμετώπιση του κορονοϊού με χημικά και κρότου-λάμψης. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Η απολύτως επιτυχημένη εγχείρηση αναμένεται να προκαλέσει τον θάνατοαπαξάπαντων των νοσούντων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ