Είναι πρόσφυγες, δεν είναι κατακτητές

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ


Αντα Ψαρρά

Μετά την αποκρουστική εκβιαστική κίνηση του Τούρκου προέδρου να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης της Ελλάδας και της Ε.Ε. την ανθρώπινη ασπίδα απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών, στην Ελλάδα ξέσπασε και ο πόλεμος μιας ασύμμετρης απειλής.
Εδώ και μέρες παρακολουθούν οι πολίτες ανήσυχοι και διαρκώς πιο φοβισμένοι τις πολεμικές ανταποκρίσεις των «8». Μια μικρή λεπτομέρεια όμως φαίνεται ότι διαφεύγει από τους ηρωικούς πατριώτες που στέκονται δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις φυλάσσοντας τα σύνορα σε στεριά και θάλασσα.
Την παράβλεψη αυτής της λεπτομέρειας εμφανώς καλλιεργούν νυχθημερόν οι δημοκράτες δημοσιογράφοι και ανταποκριτές με παθιασμένα ρεπορτάζ στο πνεύμα της δήλωσης Μητσοτάκη «το πρόβλημα σήμερα δεν είναι προσφυγικό και μεταναστευτικό, αλλά μια ασύμμετρη απειλή». Η ισχυρή πιθανότητα να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα προφανώς δεν βολεύει τους σχεδιασμούς!
Ταυτίζουν τους απροστάτευτους με την επιθετική πολιτική του Τούρκου προέδρου. Ταυτίζουν την έγκυο που μισοβυθίζεται στα νερά ή τα παιδιά που φτάνουν στα συρματοπλέγματα με τους εχθρούς της Ελλάδας. Με τρακτέρ, καραμπίνες και βάρκες προστατεύουν τα σύνορα, ξεχνώντας ότι εκτός από τα ΜΑΤ και τον στρατό της γείτονος απέναντί τους έχουν ανθρώπους διωγμένους και αδύναμους.
Δεν εντοπίζουν καν τη διαφορά που οφείλει να έχει μια πολιτισμένη και ανθρώπινη συμπεριφορά μεταξύ θυμάτων και επίδοξων κατακτητών. Οι πίτες των γυναικών της ακριτικής Ελλάδας δεν φτάνουν για να ταΐσουν τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.
Ο παραλογισμός και η προπαγάνδα δυστυχώς έχουν δύο όψεις. Μπορεί να απειλεί ωμά ο Ερντογάν αφήνοντας ελεύθερα τα σύνορα της Τουρκίας, όμως οι αποτροπές και οι οδυνηρές για ανθρώπους συνέπειές τους θα χρεωθούν αργά ή γρήγορα στην Ελλάδα.

Σχόλια

  1. Ok...

    This might sound kind of weird, maybe even a little "supernatural"

    WHAT if you could just click "PLAY" to LISTEN to a short, "musical tone"...

    And miraculously bring MORE MONEY into your life???

    What I'm talking about is BIG MONEY, even MILLIONS of DOLLARS!!

    Think it's too EASY??? Think this couldn't possibly be for REAL?!?

    Well then, Let me tell you the news..

    Sometimes the most significant miracles life has to offer are the easiest to RECEIVE!!

    Honestly, I'm going to provide you with PROOF by letting you listen to a real-life "magical abundance tone" I've produced...

    (And COMPLETELY RISK FREE).

    YOU just press "PLAY" and watch as your abundance angels fly into your life... starting pretty much right away...

    CLICK here NOW to experience the magical "Miracle Wealth Building Sound Frequency" - it's my gift to you!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ