Κόντε κατά Ελλάδας-Αυστρίας: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των Ιταλών

AP PHOTO

efsyn.gr

Αιχμηρός απέναντι στους γείτονες της χώρας του εμφανίζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις Αυστρίας και Ελλάδας ως εντελώς απαράδεκτες. 
Ο Τζουζέπε Κόντε μίλησε για διακρίσεις κατά της χώρας του δηλώνοντας ότι «υπάρχουν κάποιες χώρες που πιστεύουν ότι είναι σωστό να υιοθετήσουν μέτρα ενάντια σε χώρες που έχουν αυτή τη στιγμή υψηλότερη επιδημιολογική καμπύλη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Αυστρία και την Ελλάδα να προβαίνουν σε διακρίσεις κατά της Ιταλίας». 
Η χώρα που υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα εντός Ε.Ε. από την πανδημία άνοιξε σήμερα τα σύνορά της σε τουρίστες από την Ένωση, όμως οι περισσότεροι γείτονές της, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Ελλάδα την έχουν αποκλείσει από τις διμερείς συμφωνίες. Ο Τζουζέπε Κόντε, επίσης, προανήγγειλε δράση κατά αυτής της πρακτικής.
Μιλώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε στο τραπέζι 750 δισεκατομμύρια ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα αυτά. Από την ικανότητά μας αυτή θα αξιολογηθεί η ισχύς και αξιοπιστία της Ιταλίας»
Ανέφερε δε, ότι οι επιδοτήσεις και τα δάνεια που θα λάβει η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χρησιμεύσουν για την στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των τηλεματικών και δικτύων αλλά και εκείνων της ύδρευσης, όπως και για την πρόσληψη νέων ερευνητών. Πρόσθεσε ότι επείγει η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και η μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εκδίκαση αστικών και ποινικών υποθέσεων.
Για την λεπτομερή διαμόρφωση του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συναντήσει τις ερχόμενες ημέρες τους κοινωνικούς εταίρους, σειρά συνδέσμων και επιφανείς προσωπικότητες διαφόρων παραγωγικών τομέων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ