Απόλυτη επιλογή του Κ. Μητσοτάκη οι μεσάζοντες

EUROKINISSI

Αντα Ψαρρά

Τίποτα δεν φαίνεται να διδάχτηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του από τις ημέρες της πανδημίας και την έμπρακτη απόδειξη της αναγκαιότητας ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας. Εκλεισαν τα μάτια στην τρανταχτή απόδειξη των επιπτώσεων της ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των ΕΣΥ στις χώρες που έκλαψαν τους περισσότερους σε αναλογία νεκρούς.
Το κοστοβόρο και ανεπαρκές θατσερικό σύστημα των ΣΔΙΤ μπορεί μεν να εγκαταλείφθηκε, ωστόσο πρόλαβε να αποδυναμώσει τα δημόσια νοσοκομεία και να διαλύσει το πρώην ισχυρό βρετανικό ΕΣΥ. Η εκχώρηση του ΕΣΥ στις περιφέρειες στοίχισε στην Ιταλία με τις μεταξύ τους διενέξεις για το πού θα στηθούν οι έκτακτες νοσοκομειακές μονάδες. Σήμερα, που ο κ. Τσιόδρας και οι ύμνοι στο ελληνικό ΕΣΥ έφυγαν από τις οθόνες μας, έχουμε σε όλα τα επίπεδα την ολική επαναφορά του εφιάλτη των ΣΔΙΤ.
Μετά τις φυλακές, την καθαριότητα, την αποκομιδή των απορριμμάτων και τη δημόσια υγεία, τώρα το νέο κυβερνητικό αφήγημα είναι η επαλήθευση του βουλευτή ΣΚΑΪ για την εισπήδηση των ΣΔΙΤ και στο νερό. Από τη μία μεριά τα ιδιωτικά συμφέροντα προωθούνται στην παιδεία, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στον πολιτισμό και πρόσφατα στη Δικαιοσύνη και από την άλλη η φενάκη των συμπράξεων, δηλαδή των καλοπληρωμένων μεσιτών της εργολαβίας, που προκρίνονται ως η απόλυτη επιλογή της σημερινής κυβέρνησης. Βλέπετε, οικονομικά και πολιτικά συμφέρει να πληρωθεί καλά ένας εργολάβος και η εταιρεία του αντί των εργαζομένων του κάθε δημόσιου φορέα και ειδικά όσων αφορούν τα κοινωνικά αγαθά.
Οι φορολογούμενοι πολίτες καλούνται τώρα να επιδοτήσουν, εκτός από τους ισχυρούς των ΜΜΕ και τους «επενδυτές» μεγαλοεπιχειρηματίες, τους κάθε λογής μεσάζοντες προκειμένου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την κυριαρχία και την... ησυχία της από το ενοχλητικό Δημόσιο και τους φορείς του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ