Από φιάσκο σε φιάσκο η κυβέρνηση για τις σχολικές μάσκες

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


 Στέργιος Ζιαμπάκας

Σε αναμονή των σωστών προδιαγραφών για τις υφασμάτινες μάσκες που θα διανεμηθούν στα σχολεία παραμένει η ΚΕΔΕ, δύο εβδομάδες μετά το φιάσκο με τις «μάσκες-γίγας» και 11 ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη για... άμεση αποστολή των σωστών διαστάσεων.

Η εν λόγω εκκρεμότητα παραμένει στην συγκεκριμένη κατηγορία μασκών που προβλέπεται να χορηγηθούν σε μαθητές 10-17 ετών και η ΚΕΔΕ που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού, μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει λάβει καμία διευκρίνιση για τις νέες προδιαγραφές, οι οποίες φαίνεται να έχουν «κολλήσει» μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.
 
Από πλευράς του υπουργείου Υγείας εστάλησαν μεν οι νέες προδιαγραφές στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά ήταν και... πάλι λάθος! «Οι σωστές προδιαγραφές ελπίζουμε να σταλούν σήμερα από την Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και τον κ. Πρεζεράκο», ήταν το σχόλιο του υπουργείου Εσωτερικών στην efsyn.gr, με εμφανείς αιχμές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Παναγιώτη Πρεζεράκο και το υπουργείο Υγείας.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Υγείας στις 18 Σεπτεμβρίου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα είχε δηλώσει δημοσίως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ότι «διαβιβάζονται οι διευκρινίσεις σήμερα στους αρμόδιους επί των προδιαγραφών για τις μάσκες».
 
Έντεκα ημέρες μετά... ακόμη διαβιβάζονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ