Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Δεν μπορούν να επενδύσουν» στα ΜΜΜ, αλλά «επενδύουν» στα ΜΜΕ

 

Καθημερινά βλέπουμε εικόνες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς από φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα social media. Ταλαιπωρημένοι επιβάτες, που δεν αδυνατούν για πρακτικούς λόγους να ακολουθήσουν τη συμβουλή του Σ. Τσιόδρα να μη μπαίνουν σε λεωφορείο, σε τρένο ή στο μετρό, προσπαθούν, δημοσιοποιώντας ντοκουμέντα να πιέσουν τους πολιτικά υπεύθυνους - για να γίνει κάτι.

Αλλά τίποτα δεν γίνεται. Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρος, σε ρόλο υπουργού, «δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στα ΜΜΜ». Ο λόγος είναι πως η κυβέρνηση, αν έχει κάποιο σχέδιο για τα ΜΜΜ, αυτό είναι η ιδιωτικοποίησή τους.

Το καταγγέλλουν συνδικαλιστές αλλά προκύπτει και από την κοινή λογική: Αν δεν υπήρχε τέτοια κρυφή ατζέντα δεν θα είχαμε τόσα λεωφορεία καθηλωμένα για επισκευή που δεν γίνεται, ούτε τόσους οδηγούς αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία. Τρεις έχει μόνο ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής! Τα στοιχεία αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποκαλύπτοντας τη λίστα με τους δεκαπέντε αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων ακόμα και ενός βουλευτή. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΑ, ενώ στην Αττική υπήρχαν διαθέσιμα πάνω από 1.400 αστικά λεωφορεία και 350 τρόλεϊ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έσπευσε να δηλώσει πως παρέλαβε μόνο 850 λεωφορεία, τα οποία αφορούν δρομολόγια θερινής περιόδου. 

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι βαθύτερος στόχος είναι η παραχώρηση 60 αστικών γραμμών στα ΚΤΕΛ. Αν δεν ισχύει αυτό τότε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

Η ιδεοληψία της απέχθειας απέναντι σε ο,τιδήποτε δημόσιο δεν αρκεί γιατί δεν συνάδει με τον πνεύμα της εποχής που καθορίζεται από την πανδημία και την υποχρεωτική ανάδειξη του ρόλου του κράτους. Σίγουρα πρόκειται για ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Αντίθετα οι «επενδύσεις» στα ΜΜΕ προηγούνται των επενδύσεων στα ΜΜΜ. Η νέα λίστα Πέτσα, στοχευμένη στα κανάλια αυτή τη φορά (https://tvxs.gr/news/ellada/anakoinothike-i-nea-lista-petsa-akomi-dyo-ek...), έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για το Μέγαρο Μαξίμου από το να προστατευθεί η υγεία των πολιτών που μετακινούνται κάθε μέρα με δυο-τρεις συγκοινωνίες στο «πήγαινε» και άλλες τόσες στο «έλα». Γιατί χρηματοδοτώντας ΜΜΕ αυτό δεν θα «παίξει» όπως «παίζουν» τα πύρινα κηρύγματα τηλεσχολιαστών για την ατομική ευθύνη. Και εν τέλει «να μην παίρνουν μέσα μαζικής μεταφοράς», «ας πάνε με αυτοκίνητο» ή «ας περπατήσουν, κάνει και καλό στην υγεία», όπως είχε πει και η Ελένη Γιαμαρέλλου, απαντώντας στον συνωστισμό σε λεωφορεία και μετρό.

Με απλά λόγια: Καλά τα λεωφορεία, αλλά σημαντικότερα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα... Το δείχνει η ζωή.

Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ