Δύο κόσμοι, μία κυβέρνηση και μία Aston Martin

 



Η αποξένωση του ανθρώπων από τον εαυτό τους, αντανακλάται σε μια ψευδή συνείδηση

Δύο μικρά παιδιά που τηλε-παιδεύονται καθισμένα σ΄ ένα πεζούλι προκειμένου να παίρνουν από αλλού internet, με τη μάνα τους να τους κρατάει το κινητό, είναι ένας κόσμος. Ο αντιδήμαρχος του συνδυασμού Μπακογιάννη που ανεβάζει στα social τη νοσταλγία του για μια βόλτα με την Aston Martin στο εξοχικό του σπίτι στο Baden Badenείναι ένας άλλος κόσμος.

Η πλειοψηφία των πολιτών κατοικεί στον πρώτο κόσμο. Εκεί που τώρα πλέον θρηνεί τους νεκρούς του που πεθαίνουν από covid επειδή δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν ή παρακαλά για λίγη σύνδεση internet να κάνουν τα παιδιά του μάθημα.

Αυτοί οι δύο αντίθετοι κόσμοι έχουν μία κυβέρνηση. Η παρούσα κυβέρνηση δεν πήρε την αυτοδυναμία της από όσους οδηγούν Aston Martin. Σε τελευταία ανάλυση ο κύριος αντιδήμαρχος ψήφισε την τάξη του. Ενώ η πλειοψηφία του άλλου κόσμου ψήφισε την ονειροφαντασία του: ανεμόμυλους εχθρούς και πατρίδα που εκτείνεται ως την Αγιά Σοφιά.

Με την ψήφο τους δεν υπερασπίστηκαν τις ανάγκες τους αλλά τις ψευδαισθήσεις τους. Βλέπετε η ασθένεια των μαζικών κοινωνιών είναι ο ναρκισσισμός της. Γι΄ αυτό και το σύνθημα της αντιπολίτευσης «για τις ανάγκες των πολλών» τους έπεσε στενό.

Κανείς δεν αρέσκεται να πιστεύει ότι ανήκει στους πολλούς. Θέλει να νομίζει ότι το εξοχικό του, που είναι στη Λούτσα παράνομα χτισμένο, είναι μεσοτοιχία με την κατοικία του αντιδημάρχου στο Baden Baden. Θέλει να πιστεύει ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Θεοχάρη, ότι ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό των προδιαγραφών νέων γηπέδων γκολφ, τον αφορά άμεσα. Την ημέρα του θανατηφόρου ρεκόρ, χθες Σάββατο, ο πρωθυπουργός επιλέγει να ανέβασε στα προσωπικά του social μία στάση σε ζαχαροπλαστείο για να πάρει τσουρεκάκι. Διότι όταν ανήκεις στον κόσμο της Aston Martin, ψυχικά δεν σε γονατίζει από το βάρος της ευθύνης και της αγωνίας καθώς η χώρα σου οδηγείται σε θλιβερή πρωτιά.

Αυτοί οι δύο κόσμοι για κάποιους είναι οι σύγχρονες συμπληγάδες πέτρες, που γνωρίζουμε ότι δεν θα τις περάσουμε μόνο με μερικές απώλειες στην πρύμνη μας, όπως λέει ο μύθος.
Όταν έχεις έναν νάρκισσο ηγέτη και μία κοινωνία με διάχυτο ναρκισσισμό, γνωρίζεις ότι μες τη ματαίωσή τους, θα ενώσουν την επιθετικότητά τους εναντίον ενός επίπλαστου εμπόδιου. Κάτι τέτοιο έφερε στο παρελθόν και τους ναζί στην εξουσία.

Πηγή https://www.flash.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ