Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Μωυσής την πάτησε


Εκεί που ο πρωθυπουργός φιλοτεχνούσε φιλολαϊκό προφίλ με ακτιβισμό στο Κερατσίνι και παρεμβάσεις υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων, βρέθηκε απέναντι στην κοινωνική οργή για τον κατ' εξαίρεση εμβολιασμό μιας στρατιάς χαρούμενων κυβερνητικών αξιωματούχων που έβγαζαν selfies με το μανίκι σηκωμένο, παίρνοντας τη σειρά υγειονομικών και ευάλωτων ανθρώπων.

Η κατακραυγή ήταν τόσο μεγάλη που η παρτίδα δεν σωζόταν με διαρροές για τις φωνές που έβαλε ο Κυρ. Μητσοτάκης, έξαλλος, και ακούστηκαν, σύμφωνα με τον προπαγανδιστικό θρύλο, μέχρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ετσι, πέρασαν στο plan b που είναι η απαγόρευση άλλων εμβολιασμών από τη λίστα της εξουσίας, πέρα από τους 66 που πρόλαβαν, με εντολή πρωθυπουργού. 

Μόνο που η άμυνα είναι αδύναμη. Οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν για το εμβόλιο. Η πρώτη πανηγυρική φωτογραφία που κυκλοφόρησε ήταν αυτή του ενθουσιασμένου κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Τι δεν ήξερε ο πρωθυπουργός;

Δεν ήξερε πόσο μεγάλος θα ήταν ο συλλογικός θυμός. Και δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη διέγερσή του η αντιπολίτευση. Τον προκάλεσαν μόνοι τους, αδιαμεσολάβητα. Δείχνοντας τόσο προκλητικά βαθύ ελιτισμό, ακραίο εγωκεντρισμό, λαγνεία για τα προνόμια της εξουσίας και περιφρόνηση για τους ασθενέστερους κατάφεραν να εξοργίσουν ακόμη και πολίτες ανεκτικούς προς την κυβέρνηση. 

Ο πρωθυπουργός, που δοξάστηκε από τη μιντιακή αυλή του ως Μωυσής στο πρώτο κύμα της πανδημίας, βρίσκεται τώρα σε δεινή θέση. Δεν έχει να διαφημίσει επιτυχίες στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, κάθε μέρα θρηνούμε δεκάδες απώλειες, κάθε μέρα αποκαλύπτονται φοβερές καταστάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, κάθε μέρα ξεφτίζει λίγο ακόμη η φανταχτερή στολή του εθνικού ηγέτη.

Αυτό που με αυταρέσκεια λένε πολιτικοί αναλυτές της επιρροής του, ότι μόνος αντίπαλός του είναι ο εαυτός του, κατά κάποιον τρόπο ισχύει. Οσο περνά ο καιρός  φαίνεται ποιος είναι όταν δεν τον κρύβουν πίνακες δημοσκοπήσεων και μιντιακά περιτυλίγματα, όταν είναι απογυμνωμένος από επικοινωνιακά ψιμύθια.

Μόνος με τους μεθυσμένους από τις χαρές της εξουσίας συνεργάτες του και τους ισχυρούς του φίλους που προσπαθούν να τον προστατεύσουν και να τον κρατήσουν ψηλά.

Αλλά όταν το διακύβευμα είναι η ζωή και ο θάνατος, τα παλιά κόλπα δεν αρκούν. Πήραν φόρα μέσα στη χαρά τους για την έναρξη των εμβολιασμών και έπεσαν πάνω στον τοίχο του «Σωτηρία», όπου αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών για να προηγηθούν γαλάζιοι πατρίκιοι. Και χτύπησαν άσχημα. 

Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ