Απόπειρα φίμωσης καταγγέλλουν αντικυβερνητικές σελίδες στο Facebook που απειλούνται με κλείσιμο

© GilbertC | Dreamstime.com


 efsyn.gr

Επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης καταγγέλλουν δημοφιλείς σελίδες και χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Διερεύνηση του θέματος ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση που τονίζει ότι το περιεχόμενό τους δεν συμβαδίζει σίγουρα με αυτό της «λίστας Πέτσα».

Σαφή κίνδυνο να «κατέβουν» αντιμετωπίζουν ανεξάρτητες και αντικυβερνητικές σελίδες στο Facebook με δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους, την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να μοιράζει λεφτά στα ΜΜΕ με πρόσχημα καμπάνια τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ειδικότερα, οι σελίδες καταγγέλλουν απόπειρα φίμωσης, αφού γνωστοποίησαν πως έλαβαν προειδοποιητικά μηνύματα από τον τεχνολογικό κολοσσό για παραβίαση των όρων της κοινότητας, χωρίς να διευκρινίζεται το «παράπτωμα» ενώ φαίνεται να περιορίζεται και η απήχησή τους. 

«Η σελίδα ενοχλεί πολύ απ' ότι φαίνεται  και κινδυνεύει να πάψει να υπάρχει. Βλέπετε δεν μπήκαμε στη λίστα Πέτσα, ούτε κάτω από την ομπρέλα κάποιου κόμματος και αυτό θα κοστίσει. Δυστυχώς αυτή είναι η ελευθερία λόγου και η δημοκρατία που μας περιμένει» τονίζεται σε ανάρτηση της «Εσύ που ήσουν;»

Η «Συνωμοσία της Δραχμής» καταγγέλλει την «ελευθερία του Internet στα καλύτερα της. Η σελίδα μας κινδυνεύει να κατέβει, ενώ τη έχει ήδη επιβληθεί περιορισμός στη διακίνηση του περιεχομένου της (ισόβιος;) επειδή παραβιάζει τους κανόνες. Ποιους κανόνες; Το τελευταίο meme που κατέβηκε δείχνει απλά πως ακυρώθηκαν τα σχέδια του Χίτλερ με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του Βερολίνου. Όπως και να έχει εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά ως να μας κατεβάσουν».

«Είναι αλήθεια ότι όλο αυτό μοιάζει με ένα ψηφιακό κυνήγι μαγισσών αλλά αν θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, προστατεύοντας την ελεύθερη και ανεξάρτητη έκφραση στα social media, σας καλούμε να κάνετε αυτή την απλή διαδικασία και να δηλώσετε τη σελίδα ως “Αγαπημένη”» σχολιάζει η «ΤΖΙΖ».

Ανάλογες «ειδοποιήσεις» ή «ποινές» έχουν λάβει οι «Άνεμος Ελευθερίας» και «Το Καφενείο» όπως επίσης δημοφιλείς προσωπικοί λογαριασμοί, που ανήκουν είτε σε διαχειριστές των ίδιων σελίδων είτε σε άλλα άτομα, που σημειώνουν πως υπάρχουν άλλες σελίδες που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  αλλά παραμένουν ανενόχλητες.

ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωμένη επίθεση από κέντρα

Στο θέμα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες και οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, διότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης στη χώρα.

Ο Στέργιος Καλπάκης τονίζει πως «ω τους θαύματος, το περιεχόμενό τους τυχαίνει να είναι αντιπολιτευτικό ή σε κάθε περίπτωση να μη συμβαδίζει με το κυρίαρχο αφήγημα της "λίστας Πέτσα". Γεννιούνται λοιπόν ερωτηματικά, μήπως τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια οργανωμένη επίθεση από κέντρα που ενοχλούνται από το περιεχόμενο των συγκεκριμένων σελίδων».

«Κρίνοντας μάλιστα από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες σοβαρά λάθη και παραλήψεις της κυβέρνησης αναδείχθηκαν αποκλειστικά από τα social media, αφού τα περισσότερα παραδοσιακά μέσα επιχείρησαν να τα αποκρύψουν, το γεγονός δεν μας εκπλήσσει» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι παραπάνω καταγγελίες έρχονται ενώ η κυβέρνηση έχει δώσει περίπου πό 40 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ, μέσω της περίφημης «λίστας Πέτσα» στην πρώτη φάση της πανδημίας και της νέας λίστα του υπουργού Υγείας, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ ώστε να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν για τον νέο κορονοϊό.  

Θυμίζουμε ότι πολιτικό θέμα είχε προκύψει με την υπόθεση της Ελενας Ακρίτα εξαιτίας της λογοκρισίας του άρθρου από τη διεύθυνση των «Νέων», το οποίο ανήρτησε η ίδια στο Facebook για να δεχτεί κύμα συμπαράστασης. Ακολούθησε δεύτερη παραίτηση δημοσιογράφου από το συγκρότημα Μαρινάκη με θύμα τη  διευθύντρια Σύνταξης του «Βήματος», Δήμητρα Κρουστάλλη, με αφορμή το ρεπορτάζ για τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού.

Πηγή https://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ