Δάσκαλε που δίδασκες...

EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

 Σκονάκια με τις ενδεδειγμένες απαντήσεις σε στοχευμένα ερωτήματα στις πιο κρίσιμες ενότητες της ύλης μοιράζει αφειδώς παρεκπαιδευτικός οργανισμός, εδρεύων παρά την οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο, σε ανεπίδεκτους μαθητές, οίτινες τα μουσκεύουν καθημερινώς εκτιθέμενοι σε πανελλήνιας εμβέλειας πάνελ, στα θέματα των οποίων συγκεντρώνουν συνολική βαθμολογία κάτω απ’ τη βάση του «δέκα» και καταποντίζονται, σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες-λαιμητόμο του νόμου Κεραμέως. «Νομικός Διαβήτης» –για να παραπέμπει στις θετικές, αλλά και τις θεωρητικές επιστήμες– ονομάζεται ο νέος φορέας της παραπαιδείας· τυγχάνει ωστόσο παγκοίνως γνωστός με το αρκτικόλεξο «Νου Δου». Αποτελεί κανονικό φροντιστήριο, που επιδίδεται μάλιστα στον πλέον σκανδαλώδη αθέμιτο ανταγωνισμό, λειτουργώντας απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης καραντίνας τη στιγμή κατά την οποία τόσο οι τάξεις εκγύμνασης για τις Πανελλαδικές όσο και τα κέντρα ξένων γλωσσών παραμένουν κλειστά ανά την επικράτεια με ανεπαίσχυντη απόφαση του Μαξίμου. Μολονότι ευνοούνται με αδόκητη πρόσβαση στα ΣΟΣ, οι αμελείς μαθητές της Πειραιώς τα θαλασσώνουν και πάλι.

Ολόιδια γραπτά παραδίδουν, με διατυπώσεις καρμπόν, που δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο και στον επιεικέστερο εξεταστή να μην τους μηδενίσει την κόλλα, εφόσον κάνει μπαμ από χιλιόμετρα πως συνιστά προϊόν χοντροκομμένης αντιγραφής. Πολλώ σε μάλλον, όταν θέσφατα των ακατάρτιστων καθηγητών φαντάζουν εμφανώς εσφαλμένα. Χαρακτηριστική, η πρόσφατη περίπτωση με το έκτο θέμα της έκθεσης του προχθεσινού «Σφυγμού της ημέρας», που αποκάλυψε η Αντα Ψαρρά στην «Εφ.Συν.». Ιδού το ζητούμενο και η βρίθουσα από υπεκφυγές και ασύστολα ψεύδη λύση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μη τήρηση του νόμου στην υπόθεση του Κουφοντίνα. Τι απαντάτε; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σπεύσει από την αρχή να υιοθετήσει το αίτημα του Κουφοντίνα προκειμένου να επιλέξει εκείνος τη φυλακή που θα εκτίσει την ποινή του, κάτι που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης ο οποίος και τηρήθηκε απολύτως. Εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να παραμείνει στο Κατάστημα Κορυδαλλού που αποτελεί Κατάστημα κράτησης τύπου Α΄ και σε αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινές φυλάκισης. Επίσης για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται εξάλλου η μεταγωγή νέων καταδίκων στον Κορυδαλλό. Στην πραγματικότητα ο αμετανόητος (δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη) δολοφόνος 11 ανθρώπων ζητεί προνομιακή μεταχείριση [...] Εάν υπέκυπτε η πολιτεία σε πιέσεις/εκβιασμούς θα εξωθούσε όλους τους καταδίκους σε απεργία πείνας...».

Σύσσωμη η προοδευτική αντιπολίτευση, εκατοντάδες διαπρεπείς νομικοί, χιλιάδες διανοούμενοι, καλλιτέχνες και ανώνυμοι πολίτες εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν νοείται να παραβιάζει την ισονομία και να εκδικείται η δημοκρατία, η οποία θα πληγεί ανεπανόρθωτα, αν υπάρξει κρατούμενος απεργός πείνας νεκρός πρώτη φορά στα καθ’ ημάς χρονικά. Η συντριπτική πλειονότης όλων αυτών έχει απερίφραστα καταδικάσει τη δράση της 17Ν. Το αίτημα του Κουφοντίνα είναι νομικά βάσιμο, αφού η φωτογραφική διάταξη (Δεκέμβριος 2020) που τον απομακρύνει από την Κασσαβέτεια ορίζει ρητά: «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη». Τουτέστιν στον Κορυδαλλό. Θα μπορούσαν κάλλιστα οι ως άνω φωστήρες του εν Μοσχάτω φροντιστηρίου να διατυπώσουν διαφορετικά τη ρύθμιση –μετάγεται σε άλλο κατάστημα επί παραδείγματι–, αλλά δεν προέβλεψαν οι μικρόνοες την απεργία. Οσο για τα φληναφήματα ότι στον Κορυδαλλό κρατούνται μόνο υπόδικοι και χρεοφειλέτες, τους υπενθυμίζω ότι εκεί παρεπιδημεί ο Γιωτόπουλος και δεκάδες ακόμα ισοβίτες. Ας αλλάξουν ρότα, έστω και την ύστατη ώρα, ειδάλλως θα ’ναι υπόλογοι για το όνειδος της επαναφοράς της θανατικής ποινής σε κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Πηγή https://www.efsyn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ