Κορονοϊός: Πιθανή συνεργασία για τα εμβόλια συζήτησαν Μακρόν, Μέρκελ και Πούτιν – Τι ανακοινώθηκε

Τι συζήτησαν οι τρεις ηγέτες σε κοινή τους βιντεοδιάσκεψη.

Μια πιθανή συνεργασία στα εμβόλια συζήτησαν ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια κοινή βιντεοδιάσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη (30/3), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ.

Ο Μακρόν και η Μέρκελ τόνισαν επίσης στον Πούτιν να σεβαστεί τα δικαιώματα του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι και να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η υγεία του, συνέχισε η ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Ένα θέμα που έπεσε στο «τραπέζι» της συζήτησης των τριών ηγετών, ήταν και η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Λιβύη, τη Συρία, ενώ συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειες τους ώστε το Ιράν να επιστρέψει σε πλήρη συμμόρφωση με τις διεθνείς του υποχρεώσεις.

Στα… σκαριά πανευρωπαϊκή συμπαραγωγή εμβολίων με πέντε ελληνικές εταιρείες στη «μάχη»

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (29/3), μαζική πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των φαρμακευτικών εταιριών έρχεται να μπει στη «μάχη» κατά της πανδημίας, καθώς ετοιμάζονται να εισέλθουν στην υπηρεσία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «OPEN TV», με σκοπό τη συμβολή στην αύξηση της παραγωγής, η Κομισιόν διοργανώνει μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια και περιφερειακών φαρμακευτικών εταιρειών από όλη την Ευρώπη που μπορούν να βοηθήσουν στον σκοπό αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ των εταιρειών είναι και πέντε ελληνικές. Η συνεργασία δεν αφορά μόνο την πατέντα των εμβολίων, αλλά και την παρασκευή πρώτων υλών και υλικών που είναι απαραίτητα για τους εμβολιασμούς (φιαλίδια, σύριγγες κ.λπ).

Υπενθυμίζεται ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχαν ανακοινώσεις ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει και στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ. Ακολούθησε τηλεφωνική συνομιλία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Πηγή https://www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ