Τορπίλη Αποστολάκη στο Μαξίμου


Τορπιλίζει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφυσύσει νέα πνοή στην κυβέρνησή του με τον ανασχηματισμό, η άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αποδεχτεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Γεγονός που δείχνει και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέματα όπως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησής του.

Ο κύριος Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε στην τηλεόραση του ΟΡΕΝ: «Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κυρίου Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες»

Ο κύριος Αποστολάκης είχε θέσει ως όρο για να αποδεχτεί την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να υπάρχει διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του. Το Μαξίμου ενημέρωσε την Κουμουνδούρου λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε σχολιάζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.»

Ο απόστρατος Ναύαρχος επανήλθε εξηγώντας ότι «δεν πληρούνται οι όροι» που είχε θέσει για να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με διακομματική συναίνεση και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε» από τον πρωθυπουργό.

Ο κύριος Αποστολάκης δήλωσε εξάλλου στον δημοσιογράφο Β. Σκουρή και στην ιστοσελίδα www.ieidiseis.gr: «Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Πηγή https://www.newscenter.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ