Ο Μητσοτάκης μαλώνει τον Μπορίσοφ που δεν στηρίζει τη Βόρεια Μακεδονία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο καλύτερος εκφραστής της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θυμάστε εκείνη τη συμφωνία για το όνομα της χώρας που βρίσκεται πάνω από τα σύνορα;

Πώς τη λένε, πώς τη λένε… Βόρεια Μακεδονία. Αυτό το όνομα που ανέμιζε σαν «κόκκινο πανί» προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός για να ξεσηκώνει πλήθη και να εισπράττει ψήφους ακροδεξιών εθνικιστών.

Εδώ και καιρό λέει τη χώρα Βόρεια Μακεδονία και δεν τρέχει τίποτα. Το συνηθίσαμε. Σήμερα όμως το έκανε καλύτερο.

«Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας» είπε πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση  του δημοσιογράφου των New York Times, Steven Erlanger, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου Athens Democracy Forum.

Για να το πούμε σε απλά ελληνικά, υποστηρίζουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. Παρένθεση: Τους Ελληνες δημοσιογράφους που θα έκαναν παρόμοια ερώτηση τους αποφεύγει ο πρωθυπουργός.

Και ενώ η κοινή λογική και το συμφέρον της χώρας θέλει τη Βόρεια Μακεδονία σύμμαχο, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε στις 24/1/2019 μέσα στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

Με κάτι τέτοια μάζεψε τις ψήφους ακροδεξιών και έσπρωξε το κόμμα του σε συλλαλητήρια που με δήθεν εθνικό μανδύα είχαν ανομολόγητο στόχο να τον κάνουν πρωθυπουργό.

Αυτά δεν είναι κολοτούμπες, είναι ασκήσεις εδάφους σε ολυμπιακό επίπεδο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει για παγκόσμιο ρεκόρ.

Πηγή https://www.newscenter.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ