Η αλήθεια για τα τεστ / Το μεγάλο πλιάτσικο που προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση

SOOC

Το μαύρο άσπρο προσπάθησε να εμφανίσει για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τα τεστ. Ετσι «συγχαίρει» την κυβέρνηση που εκπροσωπεί επειδή «η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 πρώτες χώρες της Ευρώπης σε τεστ», όπως τόνισε σε δήλωσή του.

Συγχαρητήρια θα λέγαμε, αλλά η κριτική στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες είναι γιατί ενώ έχει κάνει τα τεστ υποχρεωτικά για τους πολίτες, δεν είναι και δωρεάν ή έστω συνταγογραφούμενα, όχι αν γίνονται πολλά τεστ στην Ελλάδα.

Αυτό φωνάζει σύσσωμη η αντιπολίτευση, γι’ αυτό έχουν ξεσηκωθεί τα social media και σε αυτό δεν απάντησε ο κ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτούς που «αερολογούν και ανευθυνολογούν» και όπως είπε «προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινωνία με καταιγισμό κραυγών και ύβρεων ώστε να κρύψουν την ανεπάρκειά τους».

«Η αλήθεια για τα τεστ κ. Οικονόμου είναι ότι σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, συνταγογραφούνται δωρεάν μοριακά και rapid test και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει πλάτες στο μαυραγοριτισμό για να θησαυρίζουν διαγνωστικά κέντρα, υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν από 10 ευρώ για rapid ως και 60 ευρώ για μοριακά test για να δουν αν έχουν νοσήσει», απάντησε στον κ. Οικονόμου ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Τα γεγονότα είναι ο καλύτερος φίλος της αλήθειας, είπε ο κ. Οικονόμου. «Και η αλήθεια για τα τεστ είναι η ακόλουθη:

  • Από 1/5/2020 – 30/12/2021 μόνον από τον ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν 8.759.556 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία 7.642.167 rapid και 1.112.389 pcr. Σε αυτά φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται τα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ που έχουν γίνει δωρεάν από το ΕΣΥ.
  • Η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση της ΕΕ με τα περισσότερα rapid και pcr τεστ
  • Από τον Απρίλιο έως και 30/12/2021 δόθηκαν δωρεάν 86.403.820 self test σε 7.669.956 πολίτες
  • Χάρη στα self test εντοπίστηκαν 1 στα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δηλαδή 247.464 κρούσματα σε σύνολο 1.170.293.
  • Για την διενέργεια δωρεάν τεστ (self ,rapid, pcr) έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ

Συγχαρητήρια και πάλι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας έχει αυτόν τον μεγάλο αριθμό τεστ επειδή τα τεστ είναι υποχρεωτικά. Το δείχνει το ακόλουθο γράφημα όπου υπάρχει τεράστια άνοδος στα τεστ μόνο τους τελευταίους μήνες, μετά τα μέτρα που απαιτούσαν τεστ για την εργασία, για τον καφέ, για κάθε χρήση…

daily tests per thousand people smoothed 7 day scaled

Με άλλα λόγια, οι Ελληνες ζητούν να μάθουν γιατί η Ελλάδα έχει τα ακριβότερα τεστ στην Ευρώπη σε σχέση με τον μισθό και γιατί δεν είναι δωρεάν όπως σε πολλές άλλες πόλεις. Σε αυτά δεν απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Και δεν ανέφερε επίσης ότι από τα τεστ θησαυρίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα επειδή τα σημεία στα οποία ο πολίτης μπορεί να κάνει δωρεάν τεστ είναι ελάχιστα σε σχέση με τον πληθυσμό.

Aνακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η πραγματικότητα για την πανδημία στην Ελλάδα είναι ότι αντιμετωπίζεται με ατομική ευθύνη και ατομικό κόστος. Η αλήθεια για τα τεστ κ. Οικονόμου είναι ότι σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, συνταγογραφούνται δωρεάν μοριακά και rapid test και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει πλάτες στο μαυραγοριτισμό για να θησαυρίζουν διαγνωστικά κέντρα, υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν από 10 ευρώ για rapid ως και 60 ευρώ για μοριακά test για να δουν αν έχουν νοσήσει.

Η αλήθεια για τα τεστ είναι ότι μία μέση 4μελής οικογένεια πρέπει να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για μοριακό τεστ που είναι το μόνο πλήρως αξιόπιστο, όταν μόνο το Νοέμβριο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έχασε το 10% της αγοραστικής του δύναμης λόγω ακρίβειας και όταν ένας στους τρεις εργαζόμενους με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αμείβεται με τον κατώτατο (650 ευρώ), ενώ ακόμα ένας στους τρεις με λιγότερα από τον κατώτατο.

Η αλήθεια τέλος είναι ότι όταν όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν για έκρηξη κρουσμάτων, όταν η χώρα έχει αρνητική πρωτιά θανάτων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, όταν το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση εδώ και τρεις μήνες με χιλιάδες απώλειες εκτός ΜΕΘ, και η Κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας, αλλά δυο μέρες μετά καταγράφονται 35.000 κρούσματα, τότε δεν πρόκειται απλά για κυβέρνηση αχρήστων, αλλά για Κυβέρνηση επικίνδυνη για τη ζωή των πολιτών.

Τέλος, ως απάντηση στους πανηγυρισμούς του κ. Οικονόμου επισυνάπτεται ο χθεσινός πίνακας για τον αριθμό νεκρών ανά εκατ. κατοίκων τους τελευταίους δύο μήνες, όπου η Ελλάδα έχει διπλάσιο αριθμό απωλειών από το μέσο όρο της Ευρώπης.


IMG 5040

Πηγή https://www.newscenter.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ