Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο πρώτος ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που μεγάλωσε στους δρόμους της αντιμνημονιακής διαμαρτυρίας. Μετά το 2015 και τη βίαιη προσαρμογή στη μνημονιακή πραγματικότητα που έφερε διάσπαση γεννήθηκε ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ του πολιτικού ρεαλισμού. Και στις 15 Μαϊου, με την εκλογή ηγεσίας και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, ήρθε στη ζωή ο τρίτος  ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων νέων μελών που θέλει να θεραπευτεί από την αναντιστοιχία ανάμεσα στην κομματική και στην κοινωνική του υπόσταση.

Με την εκλογή γραμματέα-αναπληρωτή γραμματέα και τη συγκρότηση της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκε η νέα αρχιτεκτονική του τρίτου ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να φέρει την πολιτική αλλαγή προς όφελος της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο μήνυμα του Αλ. Τσίπρα ότι οι ομάδες μέσα στο κόμμα πρέπει να συγκροτούνται ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί αναπαραγωγής στελεχών συνοψίζεται η αλλαγή που είναι αναγκαία για να εκπληρωθεί η εντολή της λαϊκής βάσης.

Όπως φάνηκε από τις αντιθέσεις στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί είναι ακόμη μακρύς. Κάποιοι προεδρικοί δεν ήθελαν τη Σβίγκου γραμματέα γιατί είναι της "Ομπρέλας" και κάποιοι της "Ομπρέλας" γιατί είχαν προαποφασίσει να ψηφίσουν λευκό. Αυτές οι προσεγγίσεις, που καθορίζονται από την ένταξη σε μια ομάδα και όχι από ιδεολογικό-αξιακό περιεχόμενο, δεν ωφελούν την κοινή προσπάθεια. Ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το μέλλον της Αριστεράς αδιαφορεί για τις εσωκομματικές συγκρούσεις ή αψιμαχίες. Και αν δεν έχει κουραστεί, σίγουρα απογοητεύεται βλέποντας πόσο θολώνει ο ορίζοντας από παιχνίδια εξουσίας μέσα στην παράταξη.

Ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ προορίζεται να είναι ανοιχτός, δημοκρατικός και έτοιμος να ανταποκριθεί στα μεγάλα κοινωνικά αιτήματα της εποχής. Και για να πετύχει πρέπει πρώτα από όλα να αφήσει τα μικρά για τα μεγάλα και τα ασήμαντα για τα σημαντικά. 



Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ