“Turkaegean”: Ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν, αλλά υπάρχουν δημοσιεύματα από τον περσινό Ιούλιο


 Χ. Κ

Μπαράζ δημοσιευμάτων για την τουρκική τουριστική καμπάνια ήδη από τον περσινό Ιούλιο, όμως ο υπουργός Ανάπτυξης και το Μαξίμου ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν και πετούν όλες τις ευθύνες στους υπαλλήλους.

«Συγγνώμη, αλλά δεν ήξερα» δηλώνει ευθαρσώς ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, αποδεικνύεται ότι σε πολλά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και τα φιλοκυβερνητικά, επικρατούσε ο… κακός χαμός για το θέμα “Turkaegean” ήδη από πέρυσι τον Ιούλιο. Από κοντά και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έσπευσε να καλύψει τον υπουργό του και να αποδώσει τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όμως τα δημοσιεύματα πολλών μέσων ενημέρωσης από τον περσινό Ιούλιο, αλλά και από τον περασμένο Νοέμβριο αποκαλύπτουν την κυβερνητική υποκρισία και το Μαξίμου, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός δεν μπορούν (δεν μπορούσαν άλλωστε εδώ και μέρες να το κάνουν) να κρυφτούν από την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αποκαλύπτεται, συνεπώς, ότι η κυβέρνηση και γνώριζε και αδράνησε και πιάστηκε στον ύπνο, οδηγώντας τη χώρα σε ένα μεγάλο φιάσκο.

Ενδεικτικά καταγράφουμε ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ, από το «Βήμα», από το protothema (μεγάλος ο λογαριασμός και εύκολα αντιληπτός με ένα απλό ψάξιμο στο google). Μέσα ενημέρωσης εξαιρετικά… φιλικά προς την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον κύριο Γεωργιάδη. Εκτιμούμε, άλλωστε, ότι ο υπουργός διαβάζει σε καθημερινή βάση τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Πρώτο Θέμα: Η Τουρκία πουλάει... «Turkaegean»: Τουριστική καμπάνια με επίκεντρο το Αιγαίο - Βίντεο [03/07/2021]

Πρώτο Θέμα: «Turkaegean»: Η Τουρκία «πουλάει» τουρισμό στο Αιγαίο με ελληνικές αρχαιότητες και… μπουζούκι [19/11/2021]

Βήμα: «Turkaegean»: Η Τουρκία «πουλάει» Αιγαίο στην τουριστική της καμπάνια [04.07.2021]

ΣΚΑΪ [19 Νοε 2021]

Σήμερα το πρωί ο κύριος υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά «πολιτική ευθύνη να υπάρχει σε κάτι που δεν το έμαθα ποτέ; Να αναλάβω πολιτική ευθύνη, πολύ ευχαρίστως. Γιατί κατηγορείται ένας πολιτικός για πολιτική ευθύνη; Γιατί στον τομέα της ευθύνης του μια υπηρεσία δεν λειτουργεί σωστά. Εδώ, στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός ο συγκεκριμένος είχε πει ότι η υπηρεσία δεν λειτουργούσε σωστά και την κατήργησε. Ο λόγος που πήγα στην Βουλή και την κατήργησα είναι γιατί η υπηρεσία αυτή λειτουργούσε με έναν τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να μάθει τίποτα εάν ένας υπάλληλος δεν έκανε αυτό που δεν έκανε στην προκειμένη περίπτωση».

Οπότε εάν ο ίδιος θέλει να είναι συνεπής με τα λόγια του, μάλλον, ήρθε η ώρα να σταματήσει τους θεατρινισμούς και να αναλάβει όντως τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΥΓ: Να σημειώσουμε, φυσικά, σε αυτό το σημείο, ότι ήρθε η ώρα και για τα ίδια τα ΜΜΕ που αποκάλυπταν τις τουρκικές ενέργειες από πέρυσι επενδύοντας σε εθνικιστικές κορόνες, να σταματήσουν σήμερα να λιβανίζουν την κυβέρνηση και τον κύριο υπουργό για τις δήθεν δυναμικές παρεμβάσεις τους, να σταματήσουν να ρίχνουν στα τάρταρα τη δική τους αξιοπιστία και να βγουν να πουν ευθαρσώς ότι εδώ και πολλούς μήνες ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη.

Αλλά τι να περιμένουμε από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, θα ήταν σα να τα καλούμε να βάλουν τα χεράκια τους και να βγάλουν τα ματάκια τους.




Πηγή https://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ