ΜέΡΑ25: Χωρίς πλαφόν στην ενέργεια πλουτίζουν οι ολιγάρχες


 efsyn.gr

Νέα επίθεση για την ενεργειακή κρίση από το ΜέΡΑ25 (2183) στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι εξακολουθεί να αφήνει χωρίς πλαφόν τις μονάδες παραγωγής στην ενέργεια με αποτέλεσμα να πλουτίζουν οι ολιγάρχες και να κρύβεται πίσω από διάφορες δικαιολογίες, για να μην κάνει το αυτονόητο που πραγματικά θα στήριζε την κοινωνία και την οικονομία.

«Μία ακόμα μέρα εμπαιγμού και κοροϊδίας της κοινωνίας από την Μητσοτάκης Α.Ε. που υποτίθεται πως θα έβαζε έστω έμμεσο πλαφόν, αλλά ούτε καν αυτό δεν έβαλε τελικά, πολλώ δε μάλλον το διπλό πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής που ζητάει εδώ και καιρό το ΜέΡΑ25» τονίζει το κόμμα αναφερόμενο και στο πρόσφατο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή που μας πέρασε έκανε ένα μίνι διάγγελμα -από αυτά που αρέσκεται να κάνει- για να γιορτάσει την έναρξη πληρωμής του power pass, λέγοντας παράλληλα πως η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αρκετό, αλλά «τί να κάνει;», κάνει ό,τι μπορεί εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, κι αν υπάρξει κι άλλος δημοσιονομικός χώρος, θα εξαντληθεί κι αυτός υπέρ της κοινωνίας» σημειώνει το ΜέΡΑ25 για να επαναλάβει τα εξής:

«Η πραγματικότητα όμως είναι πως η Μητσοτάκης Α.Ε. κάνει ό,τι μπορεί όχι για να εξαντλήσει τα οικονομικά περιθώρια του κράτους υπέρ της κοινωνίας, των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά υπέρ μιας ντόπιας και ξένης κρατικοδίαιτης, παρασιτικής ολιγαρχίας, επιτρέποντας και επιδοτώντας κιόλας την αισχροκέρδεια αυτού του καρτέλ που προσοδοφορεί ασυστόλως στον χώρο της «αγοράς ενέργειας» δια μέσου του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή https://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ